4 troxoi website home 4 troxoi forum

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4ΤΡΟΧΟΙ

Στην ορεινή Κορινθία με Abarth 500C & Suzuki Swift Sport

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Αυτοκίνητα: Abarth 500C, Suzuki Swift Sport
Οδηγοί: Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, Μανώλης Σαλούρος
Διαδρομή: Αθήνα-Κόρινθος-Στέρνα-Λύρκεια-Νεοχώρι-Αθήνα
Χιλιόμετρα: 387

Tα «GTi» ζουν!

Οι καιροί αλλάζουν και η εξέλιξη έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας αλλά και στην αυτοκίνηση. Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει για κάποιους κατασκευαστές, οι οποίοι προτιμούν να μένουν πιστοί στις παραδόσεις.

ΕΞΑΡΣΗ ή μήπως τάση της εποχής; Ό,τι και αν ήταν, τη δεκαετία του ’80 και του ’90 η κατηγορία των καυτών μίνι ή, πιο απλά, των μικρών σε μέγεθος αυτοκινήτων με ισχυρούς κινητήρες ήταν αναμφίβολα στο ζενίθ της. Από τα Peugeot 205 με τους κωδικούς «Rallye» και «GTi», τα Uno Turbo, Renault 5 GT, Citroen AX GTi και Daihatsu Charade GTti, όπως φυσικά και τον ιαπωνικό βασιλιά της κατηγορίας κάποια περίοδο, το Suzuki Swift GTi, αλλά και μέχρι τα αποκαλούμενα «Saxoralla», που έκλεισαν τη χρυσή περίοδο των «καυτών βομβών».
Από τότε μέχρι και σήμερα, πολλά άλλαξαν. Καταρχήν, οι ανάγκες του αγοραστικού κοινού αλλά και η προσφορά των κατασκευαστών. Οι χαμηλού κυβισμού ατμοσφαιρικοί κινητήρες έδωσαν τη θέση τους σε σύγχρονα, «φιλικά» υπερτροφοδοτούμενα σύνολα ή, στη χειρότερη περίπτωση, σε ατμοσφαιρικά με κυβισμό που ξεπερνά τα 1.600 κ.εκ. Οι ζάντες των μάξιμουμ 13 ή 14 ιντσών έδωσαν τη θέση τους σε 17άρες, την ώρα που ο σπαρτιάτικος εξοπλισμός, που είχε στόχο τη διατήρηση του κόστους κτήσης αλλά και του βάρους σε χαμηλά επίπεδα, πήγε περίπατο... Όπως και να έχει, πάντως, χάθηκε εκείνος ο αγνός και «αφιλτράριστος» χαρακτήρας που είχαν οι κατασκευές του είδους, προσανατολισμένες ξεκάθαρα στον οδηγό και στη δική του απόλαυση. Σήμερα, όμως, έρχεται η Suzuki με την ισχυρή παράδοση στην κατηγορία, που επανέρχεται με το νέο Swift Sport, το οποίο διατηρεί μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων της χρυσής εκείνης εποχής. Χωρίς περιστροφές, επιλέξαμε να το συντροφεύσει σε ακόμα μία Ειδική Διαδρομή το Abarth 500 με τις αντίστοιχες προδιαγραφές, αλλά και με την ανοιχτή οροφή. Βλέπετε, μπορεί το καλοκαίρι να είχε φτάσει στο τέλος του, ωστόσο δεν ίσχυε το ίδιο και για τη διάθεσή μας!

«Δαίμονες της ασφάλτου»!
Κάθε GTi που σέβεται τον εαυτό, τις παραδόσεις και τις ρίζες του δε νοείται να είναι ίδιο με τις μικρότερες και ταπεινές εκδόσεις. Αυτός ήταν ο κανόνας, και παραμένει σε... ισχύ μέχρι και σήμερα. Εν προκειμένω, Ιάπωνες και Ιταλοί έχουν διαφορετική προσέγγιση. Οι πρώτοι έχουν προτιμήσει τη διατήρηση χαμηλών τόνων, σε αντίθεση με το «500αράκι», το οποίο μαρτυρά από απόσταση τη διαφορετικότητα σε σχέση με τα μικρότερα αδελφάκια του. Το νέο Swift Sport βασίζεται στο ανανεωμένο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας, με αποτέλεσμα να διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, όπως και νέα μάσκα με γρίλιες, για περισσότερο σπορτίφ χαρακτηριστικά. Ειδοποιός διαφορά το πίσω μέρος, το οποίο φιλοξενεί τις δύο ξεχωριστές απολήξεις αλλά και διαχύτη. Τελευταία πινελιά οι ειδικά σχεδιασμένες και ελαφρύτερες κατά 1 κιλό έκαστη πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το αμάξωμα του νέου Swift έχει μεγαλώσει αρκετά σε σχέση με το παρελθόν, όντας 12 εκ. πιο μακρύ, την ώρα που το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο κατά 50 χιλιοστά. Σε συνδυασμό με τα φαρδύτερα μετατρόχια, το Swift Sport του 2012 είναι και φαρδύτερο σε σχέση με το παρελθόν.
Όλα τα παραπάνω δεν παίζουν το ρόλο τους μόνο στους διαθέσιμους χώρους, αλλά και στα δυναμικά χαρακτηριστικά του. Αντίστοιχα διακριτική είναι η εικόνα στο εσωτερικό, με τον πίνακα οργάνων να διαφοροποιείται ελάχιστα σε σχέση με των μικρότερων εκδόσεων, και τις πιο σημαντικές αλλαγές να εντοπίζονται στα μπάκετ καθίσματα (όχι «μονοκόμματα», όπως στην προηγούμενη γενιά) με την εξαιρετική πλευρική στήριξη, στο τιμόνι με τη δερμάτινη επένδυση καθώς και στο αντίστοιχο κιβώτιο ταχυτήτων με τις 6 -πλέον- σχέσεις.
Το Abarth το έχουμε γνωρίσει εδώ και αρκετό καιρό, και αναμφίβολα σε θέμα σχεδίασης-εμφάνισης και στιλ ξεχωρίζει. Ο σκορπιός της ιταλικής εταιρείας φιγουράρει μπροστά, πίσω και στο πλάι, ενώ τα αεροδυναμικά βοηθήματα το καθιστούν ξεχωριστό και μοναδικό. Το ίδιο ισχύει και για την εικόνα στο εσωτερικό, με τους Ιταλούς μετρ του είδους να έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στη δημιουργία του αισθητικού αποτελέσματος. Αμφότερα, πάντως, μαρτυρούν τις διαθέσεις και τις καταβολές τους, όντας «διαβολικά» σε εμφάνιση...

Διαφορετικές επιλογές. Φιλοσοφία;
Η Πελοπόννησος αποτελεί έναν από τους αγαπημένους μας προορισμούς, δεδομένης της ποικιλίας αλλά και της αφθονίας των διαδρομών με χαρακτήρα. Κάπως έτσι σκεφτήκαμε, και ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί με προορισμό την ορεινή Κορινθία. Όπως είθισται, το καινούργιο είναι αυτό που προκαλεί, με αποτέλεσμα να βρεθούμε αρχικά στο εσωτερικό του Swift.
Η πρώτη εντύπωση είναι θετική, ειδικά λόγω της εξαιρετικής θέσης οδήγησης, αλλά και χάρη στην πληθώρα των ρυθμίσεων. Καμία σχέση με την αντίστοιχη στο Abarth, όπου ουσιαστικά «κρέμεσαι» πάνω από το τιμόνι και δύσκολα μπορείς να βολέψεις τα πόδια σου. Σίγουρα, αυτό που ξεχωρίζει στο ιταλικό μίνι είναι η θέση του επιλογέα, που προδιαθέτει για... πυροβολισμούς. Και στις δύο περιπτώσεις, οι τεχνικοί δεν είχαν στις άμεσες προτεραιότητές τους την άνεση. Σπορ κατασκευές αμφότερες, με αποτέλεσμα οι επιλογές στην ανάρτηση να έχουν αντίστοιχη φιλοσοφία. Παρ’ όλα αυτά, το Suzuki δεν κουράζει στη Ν.Ε.Ο. Μπορεί να αισθάνεσαι τις περισσότερες από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, αλλά αυτές φιλτράρονται πριν περάσουν στο εσωτερικό. Κάτι που δεν ισχύει για το «500αράκι», το οποίο είναι σαφώς πιο σκληρό και πιο «ξερό» στις αντιδράσεις και στην απορρόφηση των κραδασμών. Βέβαια, και στις δύο περιπτώσεις αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι τα υψηλά επίπεδα θορύβου του κινητήρα, ο οποίος αργότερα μπορεί να μας ενθουσίασε ως μουσική υπόκρουση, αλλά μας κούρασε στον ανοιχτό δρόμο.
Η σημαντικότερη μεταξύ τους διαφορά, όμως, έγκειται στο κινητήριο σύνολο. Οι Ιάπωνες έμειναν πιστοί στην παράδοση που τους θέλει να επιλέγουν πολυβάλβιδα ατμοσφαιρικά σύνολα. Αντίθετα, οι Ιταλοί έχουν διαλέξει μια συνηθισμένη για αυτούς επιλογή (βλ. Uno Turbo και Punto GT), που δεν είναι άλλη από την υπερτροφοδότηση. Και στις δύο περιπτώσεις, η ονομαστική ισχύς είναι περίπου 135 ίπποι, με τις όποιες ομοιότητες να τελειώνουν εκεί... Το Swift, που είναι και το νεοφερμένο στην κατηγορία, κάνει χρήση του συνόλου που εφοδίαζε και την προηγούμενη γενιά, με τον κωδικό «M16A». Πρόκειται για το ατμοσφαιρικό σύνολο των 1.600 κ.εκ., το οποίο αποδίδει 136 αντί για 125 ίππους.
Η αναβάθμιση της ισχύος έχει επιτευχθεί κυρίως από τη βελτίωση των παραμέτρων καύσης και την αύξηση της διαδρομής των βαλβίδων, την ώρα που ο μεταβλητός χρονισμός των βαλβίδων εισαγωγής και η μεταβλητού μήκους πολλαπλή εισαγωγής έχουν βελτιώσει τη ροή αέρα. Η βελτιωμένη πλήρωση του θαλάμου καύσης έχει επιτευχθεί χάρη στον ανασχεδιασμό και στην ομαλοποίηση των αυλών εισαγωγής, στην αύξηση του ανοίγματος και στον επανακαθορισμό του χρονισμού των βαλβίδων εισαγωγής αλλά και στην υιοθέτηση μεταβλητής πολλαπλής εισαγωγής. Στις χαμηλές και μεσαίες στροφές η βαλβίδα που υπάρχει στους αυλούς εισαγωγής είναι κλειστή, υποχρεώνοντας τον αέρα εισαγωγής να διανύσει ολόκληρο το μήκος τους. Στις υψηλές στροφές αυτή η βαλβίδα ανοίγει, μειώνοντας σημαντικά τη διαδρομή του αέρα μέχρι τις βαλβίδες εισαγωγής. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η διαθέσιμη ροπή σε όλο το εύρος στροφών.
Στην αντίπερα όχθη, το «500αράκι» φοράει το γνωστό μας πλέον 1.400άρη κινητήρα T-Jet των 140 ίππων αλλά και των 21 χλγμ. ροπής, διαθέσιμων μάλιστα από τις 2.000 σ.α.λ. Αν αντιπαραθέσουμε τα 16,3 χλγμ. στις 4.000 σ.α.λ. του Swift, άμεσα θα διαπιστώσουμε τη διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα στις δύο κατασκευές...

Να... μιλήσει η διαδρομή!
Καλά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι γενικότερες προδιαγραφές, αλλά αυτό που έχει σημασία εντέλει είναι η αίσθηση και η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο. Το Swift στην προηγούμενη εκδοχή του ήταν αναμφίβολα ένα από τα πλέον ευχάριστα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Οι τεχνικοί της Suzuki επιθυμούσαν να διατηρήσουν τον ίδιο, αναλλοίωτο χαρακτήρα. Έτσι, στον τομέα της ανάρτησης επέλεξαν διαφορετική ρύθμιση στην ανάρτηση και 15% σφιχτά ελατήρια μπροστά και 30% πίσω. Την ίδια ώρα, ο ημιάκαμπτος άξονας έχει ενισχυθεί, προσφέροντας αναβαθμισμένα ελαστικο-κινηματικά χαρακτηριστικά, ενώ έχουν τοποθετηθεί πιο σφιχτοί ελαστικοί σύνδεσμοι και μεγαλύτερα ρουλεμάν έδρασης των τροχών.
Η πρώτη εντύπωση, βέβαια, έρχεται από τον κινητήρα. Τι ευτυχία! Με το Swift Sport είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε τις αρετές ενός ισχυρού ατμοσφαιρικού συνόλου. Οι 136 ίπποι δείχνουν υπεραρκετοί και, ουσιαστικά, χαρίζουν εξαιρετικές επιδόσεις στο ελαφρύ αμάξωμα του Suzuki. Αυτό που ενθουσιάζει περισσότερο είναι ο τρόπος λειτουργίας, ο οποίος είναι και τυπικός... ιαπωνικός. Βλέπετε, όπως τα περισσότερα ισχυρά σύνολα από την ¶πω Ανατολή, δείχνει την προτίμησή του στις υψηλές στροφές περιστροφής, εκεί κοντά στον κόφτη, στις 7.000 σ.α.λ. Σε αυτήν την περίπτωση και οδηγώντας κοντά στο όριο, ο κινητήρας είναι γεμάτος, χωρίς υστέρηση και κομπιάσματα, εντυπωσιάζοντας με την απόδοσή του. Βέβαια, στις χαμηλές στροφές και στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις η απόδοση δεν είναι αντίστοιχη με αυτήν του Abarth, το οποίο και κερδίζει κατά κράτος, λόγω τούρμπο.
Ποιος, όμως, τη χρειάζεται τη ροπή στο βουνό, και μάλιστα με σύμμαχο τον εξαιρετικό επιλογέα των 6 σχέσεων; Πολύ καλή αίσθηση, αλλά και σωστή κλιμάκωση, με τις στροφές του κινητήρα να μειώνονται ελάχιστα στις αλλαγές, προσδίδοντας στο Swift κάτι από το αντίστοιχο με τον κωδικό... S1600. Στο ίδιο πνεύμα με τον επιλογέα είναι και το σύστημα διεύθυνσης, το οποίο είναι άμεσο, ενώ ανά πάσα στιγμή ο οδηγός γνωρίζει πού σημαδεύουν οι τροχοί. Η σημαντικότερη διαφορά, βέβαια, σε σχέση με το προηγούμενο Swift έγκειται στην οδική συμπεριφορά. Το πλαίσιο είναι στιβαρό, την ώρα που οι νέες διαστάσεις έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στη βελτίωση των δυναμικών χαρακτηριστικών του. Με λίγα λόγια, δύσκολα θα αντιμετωπίσει κανείς τις απότομες αντιδράσεις της παλαιότερης έκδοσης στο γλιστερό οδόστρωμα. Το νέο Swift Sport είναι πιο ισορροπημένο και φιλικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απαιτεί ικανότητες για να οδηγηθεί γρήγορα. Όπως κάθε μικρή «βόμβα» με κοντό μεταξόνιο, σε συνδυασμό με τον ημιάκαμπτο άξονα, έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της τις τάσεις υπερστροφής. Και το Swift δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, με ειδοποιό διαφορά το γεγονός ότι όλα γίνονται πιο φιλικά. Ακόμα και αν ο χειριστής προκαλέσει το γλίστρημα του πίσω μέρους, όλα θα γίνουν με τρόπο φιλικό. Την ίδια ώρα, αν επιλέξει να κινηθεί με γραμμές και χωρίς απότομες αντιδράσεις, θα εντυπωσιαστεί από τα περιθώρια πρόσφυσης των κινητήριων εμπρός τροχών. Τι θα θέλαμε; Λίγο καλύτερα σε απόδοση φρένα, τα οποία και σε συνθήκες πίεσης έδειξαν σημάδια κόπωσης.
Το Abarth 500 το έχουμε ζήσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, και δε μας κρύβει εκπλήξεις. Από την αρχή γνωρίζαμε ότι κάτω από τις 2.000 σ.α.λ. ο 1.400άρης κινητήρας βρίσκεται σε λήθαργο, και πρέπει να ξεπεράσεις αυτόν τον αριθμό στροφών για να φανερωθεί η δύναμή του. Και εδώ η ηχητική υπόκρουση σε κερδίζει με τον πιο μπάσο και γεμάτο ήχο της εξάτμισης, τομέας στον οποίο οι Ιταλοί τεχνικοί δούλεψαν αρκετά. Με το πόδι στο πάτωμα, το Abarth δεν απαιτεί να κινείσαι στο όριο του κινητήρα, αφού μετά τις 6.000-6.500 σ.α.λ. δείχνει να μην έχει την ίδια δύναμη, με αποτέλεσμα να καταφεύγεις σε μεγαλύτερη σχέση. Πάντως, η επιτάχυνση με τέρμα γκάζι είναι καταιγιστική, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα εντυπωσιακά 8,2 δλ. στο «0-100». Διαδικασία στην οποία το Swift απαιτεί ακριβώς 9 δευτερόλεπτα...
Στο δρόμο προς το Νεοχώρι, με το ηλεκτρονικό διαφορικό (TTC - Torque Transfer Control) ενεργοποιημένο, το οποίο θέτει εκτός λειτουργίας το ASR, και όχι το ESP, συνειδητοποιούμε για ακόμα μία φορά πόσο καλό είναι το Abarth στους δρόμους με καλή άσφαλτο. Ουσιαστικά, αυτό που κάνεις είναι να σημαδεύεις την είσοδο, το apex και την έξοδο της στροφής, εκμεταλλευόμενος την αγωνιστική ρύθμιση της ανάρτησης. Σύμμαχος είναι το ακριβές και γρήγορο τιμόνι με τη σχετικά ελαφριά αίσθηση (ηλεκτρικό...), ενώ ο επιλογέας με την ιδανική θέση θα δυσανασχετήσει και πάλι στις γρήγορες και απότομες αλλαγές μας. Σε κάθε περίπτωση, θέλει προσοχή στο γλιστερό οδόστρωμα, όπου εμφανίζονται τάσεις υποστροφής. Πάντως, με το ESP εκτός λειτουργίας, θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό που ονομάζουμε «τοποθέτηση» πριν από τη στροφή, αυξάνοντας την οδηγική ευχαρίστηση.

Time travel!
Ή, πιο απλά, ταξίδι στο χρόνο. Σε μια εποχή που οι «μικρές», αλλά και έξυπνες «βόμβες» δείχνουν να αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα, ακόμη υπάρχουν περιπτώσεις που μπορούν και εξιτάρουν τις αισθήσεις. Ισχυρά, με μικρό μέγεθος και ό,τι συνεπάγεται αυτό στην καθημερινότητα και στη διαδρομή σπίτι-γραφείο-βόλτα και, πάνω από όλα, χαρακτήρα! Τόσο το Swift Sport όσο και το Abarth 500 (με τον κωδικό «C» ή χωρίς) είναι ειδικές κατασκευές που αρκετοί θα υποστήριζαν ότι δεν έχουν ρόλο ύπαρξης στην Ελλάδα του σήμερα. Ίσως ναι, ίσως και όχι. Βλέπετε, ενδεχομένως για κάποιους να έχει θέση στο γκαράζ ή στην καρδιά τους ένα αυτοκίνητο που, έστω και για μερικά χιλιόμετρα στην καθημερινή τους μετακίνηση, θα τους δώσει τη δυνατότητα να χαμογελάσουν, με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε συμβιβασμούς στην άνεση και στα επίπεδα θορύβου. Εδώ δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Στην περίπτωσή μας αυτό που μετράει είναι η επαφή του οδηγού με το αυτοκίνητο, και αμφότερα έχουν τον τρόπο τους να σε κάνουν να απολαμβάνεις αυτό που ονομάζουμε «οδήγηση»._ Π. Τ.

«Στην περίπτωσή μας αυτό που μετράει είναι η “σύνδεση” οδηγού και αυτοκινήτου, με ό,τι συμβιβασμούς και αν συνεπάγεται αυτό σε άνεση και επίπεδα θορύβου…»

SUZUKI SWIFT SPORT
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΚΥΒΙΣΜΟΣ: 1.586 κ.εκ.
ΜΕΓ. ΙΣΧΥΣ: 136 ίπποι/6.900 σ.α.λ.
ΜΕΓ. ΡΟΠΗ: 16,3 χλγμ./4.400 σ.α.λ.
ΚΙΒΩΤΙΟ: Χειροκίνητο 6 σχέσεων
ΚΙΝΗΣΗ: Εμπρός
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ: Γόνατα ΜακΦέρσον, αντιστρεπτική
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΣΩ: Ημιάκαμπτος άξονας, αντιστρεπτική
ΜΗΚ.xΠΛ.xΥΨ: 3.890x1.695x1.510 χλστ.
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ: 2.430 χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 1.115 κιλά
ΔΙΑΣΤ. ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ: 195/45/17

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ*
0-100 ΧΛΜ./ΩΡΑ 9,0 δλ.
0-1.000 Μ. 30,5 δλ./166 χλμ./ώρα
50-80 ΧΛΜ./ΩΡΑ ΜΕ 3η 5,1 δλ.
80-110 ΧΛΜ./ΩΡΑ ΜΕ 4η 6,9 δλ.
120-140 ΧΛΜ./ΩΡΑ ΜΕ 5η 9,2 δλ.
120-140 ΧΛΜ./ΩΡΑ ΜΕ 6η 12,2 δλ.
ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 195 χλμ./ώρα
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 8,5 λίτρα/100 χλμ.
*Μετρήσεις 4Τ

ABARTH 500C
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΚΥΒΙΣΜΟΣ: 1.368 κ.εκ.
ΜΕΓ. ΙΣΧΥΣ: 140 ίπποι/5.000 σ.α.λ.
ΜΕΓ. ΡΟΠΗ: 21,0 χλγμ./2.000 σ.α.λ.
ΚΙΒΩΤΙΟ: Χειροκίνητο 5 σχέσεων
ΚΙΝΗΣΗ: Εμπρός
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ: Γόνατα ΜακΦέρσον, ψαλίδια βάσης, αντιστρεπτική
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΣΩ: Ημιάκαμπτος άξονας, αντιστρεπτική
ΜΗΚ.xΠΛ.xΥΨ: 3.657x1.627x1.485 χλστ.
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ: 2.300 χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 1.030 κιλά
ΔΙΑΣΤ. ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ: 205/40/17
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ*
0-100 ΧΛΜ./ΩΡΑ 8,2 δλ.
0-1.000 Μ. 29,2 δλ./175 χλμ./ώρα
50-80 ΧΛΜ./ΩΡΑ ΜΕ 3η 3,8 δλ.
80-110 ΧΛΜ./ΩΡΑ ΜΕ 4η 5,6 δλ.
120-140 ΧΛΜ./ΩΡΑ ΜΕ 5η 6,3 δλ.
ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 205 χλμ./ώρα
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 10,6 λίτρα/100 χλμ.
*Μετρήσεις 4Τ